neříkám že ptát se v našich vodách je špatně. Ale zrovna toto je téma, na které u nás asi nedostaneš relevantní odpověď, takže AJ+google = téměř 100% jistota relevnantních odkazů
Tak jsem po gúglil za tebe a našel pár issues, se kterýma se jinde po netu lidi tasili:
První co mě na foru MS zaujalo je tvrzení, že Atmos je pro sluchátka pouze pro XB1 a XB1S. A že si nejsou jisti co pro X (kupodivu žádné ofiko tvrzení jsem nenašel, asi to chce víc času na hledání

) a zmiňovali hlavně problémy se soundbary, sem tam AVR.
Dále pak fakt, že AVR nepodporuje protokol HDCP 2.2. HDMI kabel musí rovněž podporovat HDCP 2.2.
Mnohým se stávalo, že Atmos nefungoval/nebyl detekován v případech, kdy zapli dřív AVR než konzoli. To prej MS zapatchoval v nějakém minulém updatu OS.
Dolby se na svém webu dušuje, že free verze aplikace Dolby Access podporuje ne sluchátka, ale všechny verze domácích kin, soundbarů a TV s certifikací DA (15USD dáš tedy za podporu sluchátek). Tu apku určitě vyzkoušej.
Jinak se vesměs témata a odpovědi opakují. Jestli to budeš dál zkoušet, dej pak vědět k čemu jsi dospěl.
Jinak vycházím z předpokladu, že víš na 100%, že tvůj AVR má certifikát od Dolby pro zvuk Atmos