JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Xbox 360 HELP. Naše poradna, která vás provede už od úvahy koupit, až po kompletní nastavení sebemenších detailů, jako je zapojení na Xbox Live...

Moderator: Lindros88cze

JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby admin » 27 Oct 2009, 21:20

JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Jestliže vás štve, že si nemůžete stáhnout některé věci z Live, pak je přesně pro vás tohle řešení. Návod počítá pouze s jednou sítˇovou kartou v PC a není třeba platit za VPN. Dále není třeba nijak manipulovat s hardwarem. Prostě nechte připojení tak, jak se obvykle s Xboxem a PC připojujete přes router k síti. Ti, jenž mají Xbox spojený napřímo s Apčkem, mají smůlu. Já jsem se připojil přes kabel, připojení PC-router přes Wifi jde také, jen počítejte s drobnými rozdíly v názvech.

1. http://openvpn.net/release/openvpn-2.1_rc19-install.exe
Stáhněte a naistalujte si program OpenVPN 2.1, když vám to v průběhu instalace zahlásilo něco s windows, povolte to (přidá to jen další připojení k místní síti, tedy to virtuální).

2. http://www.your-freedom.net/ems-dist/fr ... 901-01.exe
Stáhněte a naistalujte si program Your Freedom (ujistěte se, že máte alespoň Javu6), pokud na www.your-freedom.net, nemáte udělaný account, vytvořte si ho ( potvrzení musí být emailem a může trvat i několik hodin) Po stažení spustťe Your Freedom, dávejte pořád Next, dokud to po vás nebude chtít přihlašovací údaje, potvrďte, nechte chvíli vyhledávat servery, pak vyberte jeden ze země, kde máte Xbox LIVE účet. Poté zase Next a úplně na konci Save and Exit . Popřípadě použijte Configure/ Wizard v záložce Status.
Nezapomeňte v záložce Ports a zaškrtnout OpenVPN (1194 tam nechte).
obrazek3

3.Otevřete si na PC Síťová připojení
( Start/ Nastavení/ Zobrazit síťová připojení), zde by měli být minimálně dvě připojení k místní síti (z nich jedno odpojené pod jménem TAP-Win32 Adapter V9), pokud tam je, pak je vše v pořádku. Teď u tohoto virtuálního(TAP-Win32 Adapter V9) připojení nastavíme sdílení, klikneme na něj pravým tlačítkem, zvolíme Vlastnosti/ Upřesnit a poté ve Sdílení připojení k internetu zaškrtneme Umožnit ostatním uživatelům v síti vyžívat připojení k Internetu, pak dáme jen OK.
///Pokud vám to vyhodí chybu ve smyslu všechna připojení byla nastavena na 192.168.0.1 , je třeba v zadávání IP adresy (Síťová připojení/ Připojení k místní síti/ zvýraznit Protokol sítě Internet a zvolit Vlastnosti) vyplnit údaje ručně (ne DHCP), pod kterými je PC momentálně připojeno k síti. Najdete je pomocí
příkazu ipconfig/all v příkazovém řádku.///.



4.Spusťte oba programy a v YourFreedom pod záložkou Status dejte Start Connection, nyní se podívejte do Messages, jestli zde není nic červeně, poté ještě v Síťových připojeních zkontrolujte ten TAP-Win32 Adapter V9 jestli je u něj Připojeno,sdíleno,chráněno bránou firewall(samozřejmě pokud bránu firewall máte vypnutou, nebude to tam, pokud by pak třeba připojení na xboxu nešlo je možné, že je to právě firewally a budete je muset zkusit vypnout)


5.Nyní když jste se bez problému připojili, spusťte Start/ Příslušenství/ Příkazový řádek.
Napište do něj: ipconfig/all . Vyběhnou vám data o připojeních na net, vás zajíma jen to ´´opravdové´´ (Připojení k místní síti. Údaje u položky Připojení k místní síti2 vás nezajímají), pod kterým jste připojeni normálně, zde si napište IP adresu, masku podsítě a výchozí bránu.


6.Teď se dostáváme k xboxu, pokud jsme ho ještě nezapnuly, uděláme to. Zde jděte do System-Network Setings-Configure Network (napište si zde ještě IP adresu xboxu). obrazek5 Po kliknutí vybrat Manual. Teď začnete zadávat:
IP adresa: bude stejná jako ta kterou jste si u xboxu před chvílí v kroku 6 psali
Subnet Mask: stejná jako Maska podsítě na PC
Gateway: !!!! IP adresa PC !!!!

DNS zatím nechejte, pokud nebude problém, měnit je nebudeme.

7. Dejte Test Xbox Live Connection (když vám potvrdí Network, máte jistotu že připojení je funkční), pokud test proběhne v pořádku, můžete začít stahovat. Jestliže vám to vyhodilo chybu, podívejte se do More Info na její popis - Can´t resolve DNS server..., vraťte se do Configure Network, zadejte DNS manuálně a to následovně:
Primary DNS: !!!!VÝCHOZÍ BRÁNA U PC!!!!
Secondary DNS: IP adresa PC

7.1 Najděte si nějaké public DNS servery (stačí do googlu zadat public DNS a pár jich zkusit), funkční jsou 4.2.2.1, nebo 4.2.2.2 , ale stačí jen chvíli hledat.
7.2 DNS které tam máte zadány v Automatic, ručně opište do Manual. Bohužel funkčnost DNS se pořád mění jednou jde to a podruhé ne, musíte chvíli experimentovat.
7.3 Pokud to píše: Can´t connect to Internet....... a zasekne se to u položky internet, tak to raději zkusit celé na jiném PC.


8. Pokud vše funguje, přejděte na Marketplace, kde si vyberete vámi požadované věci (bohužel je VPN strašně pomalá), potvrďte a v Network Setings nastavte vše na Automatic, čímž zrušíte VPN připojení a vrátíte vaše původní. Nyní můžete nechat stahovat do konce, pak to vyhodí chybu Can´t download.... , v tu chvíli spusťte zase Manual nastavení v Network Setings jděte zpět na požadovanou věc a dejte Download again, skočí tam 1%, a po chvíli hned 98%.
VPN je zdarma
a je i omezená po 1 hodině se musíte připojit znovu, max.8 hodin denně a 16 hodin do týdne. Na závěr bych rád poděkoval uživateli s nickem Hustokozlík, bez kterého by tento návod nevznikl.

Hustokozlik, Waggon

Kompletní clanek i s obrazky http://www.xboxweb.cz/clanek/navody/654 ... -live.html
admin
Administrátor
 
Posts: 351
Joined: 07 Oct 2009, 20:44
Location: Ujezd nad Lesy

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby WastingDouglas » 05 Nov 2009, 15:03

To je super navod a bude to makat i v Linuxu,protoze sem uz pres rok Linuxak a nebudu a nechci a ani nemuzu se vratit k Voknum,protoze sem je venoval jedny my exspoluzacce ze zakladky,ktera potrebuje legalni vokna vic,nez ja.je naka alternativa pro linux?protoze ten klient na linuxu nemaka,pokud je to stejnej,co napsali na xlive.cz
WastingDouglas
Xbox Guru
 
Posts: 1037
Joined: 05 Nov 2009, 14:27
Location: Ostrov Nad Ohri

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby waggon » 07 Nov 2009, 13:36

WastingDouglas wrote:To je super navod a bude to makat i v Linuxu,protoze sem uz pres rok Linuxak a nebudu a nechci a ani nemuzu se vratit k Voknum,protoze sem je venoval jedny my exspoluzacce ze zakladky,ktera potrebuje legalni vokna vic,nez ja.je naka alternativa pro linux?protoze ten klient na linuxu nemaka,pokud je to stejnej,co napsali na xlive.cz


Nevim, ja tu zkousel pouze v XPckach (jiny OS nemam a zatim ani nechci). Co vim, tak bez problemu bezi i na Vistach. Zkusim neco pohledat...
Image
waggon
Xbox Guru
 
Posts: 1569
Joined: 18 Oct 2009, 18:11

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby waggon » 12 Nov 2009, 22:39

zkus WINE , je to program co umoznuje spusteni programu z Win na Linuxu, ale neni to zdaleka 100%. Ono to totiz neni az takova sranda vytvorit prostredi jako va Windows vcetne sitovani nebo grafickych knihoven.
Image
waggon
Xbox Guru
 
Posts: 1569
Joined: 18 Oct 2009, 18:11

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby WastingDouglas » 13 Nov 2009, 11:34

to prave mam a tam se to nespusti.
WastingDouglas
Xbox Guru
 
Posts: 1037
Joined: 05 Nov 2009, 14:27
Location: Ostrov Nad Ohri

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby waggon » 19 Nov 2009, 17:40

Tak jsem se na to ptal pár známých, co Linux používají (jeden dokonce dělá v Red Hatu), ale nikdo mi nebyl schopen odpovědět. Smůla, musis pouzit Windows.
Image
waggon
Xbox Guru
 
Posts: 1569
Joined: 18 Oct 2009, 18:11

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby Andulka » 27 Nov 2009, 21:58

me by spise zajimalo, co se stane kdyz podstoupim vsechno tohle nastavovani, podari se mi stahnout nejakou vec ... a stahnu si neco z US pac mam odtamtud ucet, jestli to pujde pustit na moji konzoli.
protoze minule to neslo a mlelo to neco o regionech...
Andulka
 

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby WastingDouglas » 29 Nov 2009, 09:47

To by me taky zajimalo,protoze v dobe,kdy se na xboxwebu objevila hlaska,o tom:zahrajtre si jiz ted demo resident evil sem stahnul z odkazu,co tu byli,ale neslo to spustit a nasledne,kdyz sem to zkusil pres svuj japan ucet,tak se mi to stahlo,ale pak to mlelo o region chybe,presne jako kdyz pustim NTSC verzi hry Army of two,ktera ma region lock.spusti ji pouze NTSC verze xboxu 360.tak co to ma za vyznam,kdyz se mi to stejne nepusti.hlavne,ze tam vsichni psalize to jde spustit na neupraveny konsoli,to z tech odkazu,donesl sem to ke znamymu,co ma flash a hle,slo to a z me nic,ale neni stejne o co stat.v pripade toho residenta 5.
WastingDouglas
Xbox Guru
 
Posts: 1037
Joined: 05 Nov 2009, 14:27
Location: Ostrov Nad Ohri

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby waggon » 03 Dec 2009, 15:44

ja tak stahl Dooma a Mortal Kombat 3 a vse jede (a to mam US ucet). Ono totiz dema, arkadovky a pridavky do her, jsou region free, tzn ze jedou jak na NTSC, tak i na PAL konzolich. Ovsem jak je to s Game on demand (Xbox origines) nevim.
Image
waggon
Xbox Guru
 
Posts: 1569
Joined: 18 Oct 2009, 18:11

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby WastingDouglas » 24 Dec 2009, 11:09

Tak sem se dival do seznamu programu,co muzu stahnout na linux a stahnul sem si par programku s menem VPN,ale nevim,co mam zvolit,půoradi mi nekdo,v pruvodci to po me chce neco zvolit,tady je fotos:
Diky.ptal sem se na nekolika strankach na en pronejam VPN,ale vetsinou mi rekli,ze IP adresu maji z Cech,coz mi neni nic platny.
vytvareni vpn profilu.jpeg
vytvareni vpn profilu.jpeg (39.75 KiB) Viewed 16466 times
WastingDouglas
Xbox Guru
 
Posts: 1037
Joined: 05 Nov 2009, 14:27
Location: Ostrov Nad Ohri

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby waggon » 25 Dec 2009, 09:59

ja bych zvolil OpenVPN
Image
waggon
Xbox Guru
 
Posts: 1569
Joined: 18 Oct 2009, 18:11

Re: JAK NA BLOKOVANÝ OBSAH NA XBOX LIVE

Postby WastingDouglas » 21 May 2010, 08:47

a co se tam vlastne ma zadat za udaje?do toho klienta.protoze budu mit od strycka za nejaky cas notas s Woknama,ale smaznu je a hodim si tam Linux,at to mam stejny a muzu s tim hrat,tak abych priblizne vedel,co tam napsat,nebo je to tahle:je to neco jako kdyz propojim prvni xbox s PC?ze na PC je IP adresa:10.0.0.138 a na xboxu 10.0.0.137?je to priklad.
WastingDouglas
Xbox Guru
 
Posts: 1037
Joined: 05 Nov 2009, 14:27
Location: Ostrov Nad Ohri


Return to Xbox 360 HELP - Waggonuv koutek

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest